V soboto, 7.9.2019, je potekala že tradicionalna dobrodelna akcija “Kolesarim, da pomagam”. Prireditev sta organizirala Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica ter Lions klub Idrija. Prireditev je kljub ne ravno spodbudnemu vremenu uspela.  Na 80 kilometrsko pot od Idrije preko Tolmina in Kanala ob Soči do Nove Gorice se je tokrat podalo kar 17 kolesark in kolesarjev. V tandemu sta se nam letos skupaj s spremljevalci prvič pridružila tudi dva slepa oz. slabovidna kolesarja.

Dogodek so poleg Lions klubov Severne Primorske podprli tudi Občina Idrija, Občina Tolmin, Občina Kanal, Občina Brda ter Mestna občina Nova Gorica. Pomoč pri izvedbi so ponudili tudi Športni zavod Nova Gorica, podjetje RCT Trans Idrija  ter Center slepih športnikov “Vidim cilj”.

Med potjo sta kolesarje nagovorila župan Občine Idrija, Tomaž Vencelj in župan Občine Tolmin, Uroš Brežan. Z nami se je na kolo podal tudi župan Občine Bovec, Valter Mlekuž, na Robinovi zabavi v Novi Gorici pa sta prisotno množico obiskovalcev nagovorila svetnik Mestne občine Nova Gora in udeleženec kolesarjenja, Gabrijel Fišer, ter guvernerka Lions klubov Slovenije, Nadja Pahor Bizjak. Za pogostitev in okrepčilo ob zaključku prireditve je poskrbelo socialno podjetje GOST na planoti.

Ob tej priložnosti se LK Idrija v imenu organizatorjev iskreno zahvaljuje vsem, ki ste v akciji sodelovali, jo podprli ali kako drugače pomagali pri njeni uspešni izvedbi.

Komentiraj