Lions klub Idrija si v svojem domačem okolju vsa leta prizadeva podpirati tudi dogodke, ki so namenjeni razvijanju ustvarjalnosti, dobrodelnosti in medsebojnega povezovanja. Včeraj popoldne smo v galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija združili dvoje – umetnost smo nagradili z dobrodelnostjo.

Lions klub Idrija se je glede na odlične izkušnje z organizacijo in izvedbo lanske dobrodelne akcije Plakat miru tudi letos povezal z učenci vseh štirih osnovnih šol – OŠ Idrija, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Cerkno in OŠ Črni Vrh nad Idrijo – ter z njihovimi mentoricami likovnega pouka. Likovna razstava, ki tokrat nosi novo ime »BARVE POMLADI« prikazuje celoletno ustvarjanje učencev.  Na razstavi s svojimi likovnimi deli sodeluje preko 100 otrok. Tako kot lani pa je tudi letos razstava namenjena dobrodelnemu zbiranju sredstev, izkupiček pa bo Lions klub Idrija v celoti namenil sodelujočim šolam za potrebe razvijanja likovne dejavnosti učencev.

Za več kot uspešno izpeljavo dogodka se idrijski lionisti v prvi vrsti zahvaljujemo učenkam in učencem, ravnateljicam, ravnateljem in mentoricam Osnovne šole Idrija, Osnovne šole Spodnja Idrija, Osnovne šole Cerkno in Osnovne šole Črni Vrh nad Idrijo – Mojci, Ani, Barbari in Irmi – ter nastopajočim učenkam in učencem OŠ Idrija in OŠ Spodnja Idrija v spremljevalnem programu. Hvala tudi članom Lions kluba Idrija – Dejanu, Robertu, Milanu in Markotu za pomoč pri postavitvi te razstave.

Posebna zahvala tudi sponzorjem razstave – podjetjem Komunala Idrija d.o.o., Kolektor Sisteh d.o.o. ter Zavarovalnici Sava d.d.. Najlepše se zahvaljujemo tudi naši vsakoletni gostiteljici Mestni knjižnici in čitalnici Idrija in ga. Milanki Trušnovec za odlično sodelovanje in možnost razstave.

Dobrodelna razstava bo na ogled od četrtka 4. aprila do četrtka 11. aprila med 15.00 in 18.00 uro, v soboto, 6. aprila pa med 9.00 in 12.00 uro. V nedeljo bodo razstavni prostori zaprti. Lepo vabljeni, da k ogledu povabite tudi svoje prijatelje, sorodnike oz. svoje najbližje

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s